Print Page | Sign In | Register
August 2019 CVM Quarterly Meeting
Tell a Friend About This EventTell a Friend
 

The CVM Quarterly meeting is an opportunity to meet with CVM leadership and technical experts in person to discuss topics important to the animal health industry.

8/14/2019
When: Wednesday, August 14, 2019
9:00 am - 5:00 pm
Where: FDA, Center for Veterinary Medicine
7500 Standish Place
Rockville, Maryland  20855
United States
Contact: Kristen Stout Diffenderfer
202-662-4131


Online registration is closed.
« Go to Upcoming Event List  

The next CVM Quarterly Meeting will be held on Wednesday, August 14th from 9:00 am-5:00 pm.  A WebEx link will be available for all sessions.   

The ADS General Session will take place the next morning, August 15th from 8:30 am- 11:30 am  The general session is an in-person ADS Steering Committee meeting. A webinar link is available.  For convenience, those participating in the General Session can register for the meeting through the same link.  The agenda for this meeting will be sent to all registered attendees at least one week prior to the event.  

In-person participants using foreign IDs and Green Card holders are required to get clearance in advance of entering FDA buildings.Please complete the foreign visitor form found in the July 22 AHI invitation email and email it to Rachel Cumberbatch (rcumberbatch@ahi.org) and Marcia Sheets (Marcia.Sheets@fda.hhs.govby August 2nd. 

 

 

Agenda 

Below is a tentative agenda of topics for discussion at the CVM Quarterly Meeting on August 14, 2019.   Please see attached for more details.  The general meeting will run from 9:00 am – 4:00 pm EDT.   CVM has requested additional time to approve the agenda.  This means changes are possible.  Nevertheless, the agenda below provides you an outline as the agenda currently stands. 

Draft Agenda

8:30 am -9:00 am        Arrival & Security Clearance

9:00 am – 9:30 am      CVM Leadership Updates (30 minutes)

9:30 am – 11:00 am    Data Quality Session (1.5 hours with one break)

11:00 am – 11:15 am  Break (15 min)

11:00 am – 1:00 pm    Manufacturing (2 hours with one break)

1:00 pm – 2:00 pm      Lunch (1 hour)

2: 00 pm – 2:30 pm     Heartworm Efficiency Effort (30 min)

2:30 pm – 4:00 pm      Residue (1.5 hours with time a break during session)

4:30 pm – 6:30 pm      Antibiotic OTC to Rx (2 hours) – This is a closed door meeting.  Attendees will include representatives from AHI and GADA member companies 

                                    with  approvals affected by the antimicrobial OTC to Rx transition.